Vitesse

Vitesse

HET VERHAAL ACHTER DE BAR

Vitesse Coffee & Cycling is een koffie- en lunchbar met een boon voor fietsers. De bar is een ode aan de beauty of cycling in al zijn facetten - met oa exclusieve foto’s van l'Eroica, een unieke selectie vintage koersfietsen en een gedomesticeerde cycle chimp (graffiti van SMOK als knipoog naar onze overburen van de Zoo). Nog niet zo lang geleden kon je op deze plek je oude diesel voltanken, nu tank je hier koffie en inspiratie. Een mooie symboliek voor de duurzame transitie van ‘autostad’ naar ‘fietsstad’. Duurzaamheid nestelt zich dan ook diep in ons DNA. We stimuleren en ondersteunen actief de keuze voor verplaatsingen per fiets, we upcyclen vintage koersfietsen tot degelijke en unieke fietsen voor dagelijks gebruik en ons meubilair is RE:CYCLED.

WIE STAAT ER ACHTER DE BAR:

KAAT - PLOEGLEIDSTER Sinds 1 oktober 2022 trekt Kaat de kop in Vitesse 2.0. Met haar stevige horeca-ervaring en ontembare enthousiasme schakelt ze gezwind een Vitesse hoger. Ze maakt niet enkel van elke bagel een culinair meesterwerkje, ze tovert ook nog eens ‘next level’ cheesecakes en ander lekkers uit de oven! De oprechte gastvrijheid krijg je er steeds zomaar bij .

ROBBERT - PLOEGLEIDER Als fervent fiets- en fietsparkingsliefhebber stapte Robbert op 1 oktober 2023 mee op de Vitesse tandem. Hij leerde in sneltempo de heerlijkste koffies bereiden, ondertussen dromend over verre fietsavonturen. Samen met Kaat inmiddels het sympathiekste koppel in fietskoffieland!

LUCA - KITCHEN CREATIVE / BARISTA Luca is een straffe illustratrice en begenadigd keramiste, maar tovert graag ook de heerlijkste brownies en ander lekkers uit haar oventje. Naast de lekkerste bagels krijg je van Luca steevast ook een gezellige portie vrolijkheid op je bord. Hospitality staat in eigenzinnige penseelstreken op haar voorhoofd geborsteld.

SAPPIGE ANEKDOTE(S):

We mogen op regelmatige basis toffe programmamakers ontvangen. Zo werd de Rode Lantaarn podcast hier opgenomen met Wout van Aert. En ook Vive le Vélo, Leven de Ronde zal hier worden gefilmd, ook Tom Boonen is al revue gepasseerd. Altijd spannend om hoog bezoek te krijgen maar heel erg leuk als fietsbar.

DE NIET TE MISSEN:

Zin in een biertje? Bij Vitesse hebben we ons eigen huisbier. De Kasseivreter is een blond koersbier en de Kuitenbijter is een exotische IPA. Na een ritje op de fiets bekomen op ons terras in de zon, best met een goede pint!

WAAROM MET TIPTOH?

Tiptoh is ons heel enthousiast voorgesteld. Louis kwam ook aan op de fiets, dat schept hier meteen een band ;-). We zochten al langer een melk die geen gluten bevat. Met Tiptoh hebben we de winnaar. De melk stoomt enorm goed op en valt in de smaak bij ons cliënteel.

Website

Instagram

Provinciestraat 82, 2018 Antwerpen, België

Terug naar blog