Madmum Tiense

Madmum Tiense

HET VERHAAL ACHTER DE BAR

Na jaren in de koffie-industrie en met een indrukwekkend palmares als Belgium’s Best Coffee Roaster en Belgian Coffee Cupping Champion, opende Pieter Claes in 2018 zijn eigen koffiehuis, Madmum, in de levendige Tiensestraat. Het doel was simpel: mensen samenbrengen rond de beste koffie die er is, op een plek waar ze zich thuis voelen.

WIE STAAT ER ACHTER DE BAR:

Koffie was altijd aanwezig in de familie Claes sinds de oprichting van de koffiebranderij in 1935, vlakbij Leuven. Pieter, die als kind naast de branderij woonde, kende zijn hele jeugd niets anders dan de geur van gebrande bonen en rolde na zijn studies op natuurlijke wijze mee in het familiebedrijf. Hij klom op tot interne koffie-expert en verzorgde de opleidingen voor klanten die hun koffiekennis wilden bijschaven. Toch was er altijd een honger naar nieuwe uitdagingen buiten de gestructureerde bedrijfscontext. Na wikken en wegen waagde Pieter in 2016 de sprong in het diepe en besloot hij de deuren van het bedrijfsleven achter zich te sluiten, om op zoek te gaan naar wat koffie voor hem betekende.

SAPPIGE ANEKDOTE(S):

Wist je dat Madmum een eerbetoon is aan een bijzondere moeder? Madmum is een samentrekking van "Mum," het Engelse woord voor moeder, en "Maddy," de naam van Pieter's moeder, onze oprichter.

DE NIET TE MISSEN:

Als je voor de eerste keer bij Madmum langskomt, moet je naast een cappuccino met TipToh ook zeker een van onze seizoensspecials proberen. Onze standaardkoffies, bereid met huisgebrande bonen, zijn al heerlijk, maar de seizoensspecials bieden een unieke smaakervaring die je niet wilt missen!

WAAROM MET TIPTOH?

TipToh is een erg duurzaam product dat bovendien vrij is van lactose, gluten, noten en soja. Hierdoor leek het ons een perfect product om te gebruiken in onze koffiebar.

Website

Instagram

Tiensestraat 38, 3000 Leuven, België

Terug naar blog