Haddok

Haddok

HET VERHAAL ACHTER DE BAR

We wilden graag een gezellig buurtzaakje creëren, een ontmoetingsplek waar gezinnen en mensen van jong tot oud welkom waren en waar eerlijk, simpel, seizoensgebonden en toch creatief gegeten kon worden. Ook qua drankjes en gebak wilden we origineel en toegankelijk zijn. Het was ons doel om een zo verwelkomend mogelijk plekje te creëren voor mensen uit de buurt en toevallige passanten en bezoekers.

WIE STAAT ER ACHTER DE BAR:

Eliane en Pieterjan deelden als koppel een passie voor eten en drinken. Ze wilden de droom van een eigen zaak verenigen met hun gezin en kozen daarom voor een lunch/brunchconcept. Pieterjan creëerde een menu met een constante evolutie, waarin veel seizoensgroenten en een zuiderse toets werden opgenomen, wat een gevoel van vakantie opwekte. Met de hulp van Michelle, Wanthanee en Manon, die elk hun ervaring en visie inbrachten, probeerden ze een aangename plek van genot te creëren voor ontbijt, lunch, koffie en aperitief.

SAPPIGE ANEKDOTE(S):

We streefden ernaar dé ontmoetingsplek van de Nieuwe Dokken te worden. Daarom organiseerden we maandelijks een afterwork voor de buurtbewoners: Buren achter d’uren. Het was geweldig om op deze manier iedereen die rondom ons zaakje woonde en werkte te leren kennen.

DE NIET TE MISSEN:

Bij Haddok kun je echt een hele dag genieten. Begin je ochtend met onze verse blueberry pancakes of een croissant met huisgemaakte confituur. Werk rustig (of lees een krant of dagdroom) terwijl je uitkijkt over het water, vergezeld door een uitstekende kop koffie of thee. Geniet van een croque Haddok als lunch, een gezonde salade of een originele zuurdesemtartine. Probeer misschien een huisgemaakte cola of gemberlimonade erbij. Verwen jezelf met een heerlijk taartje en nog een kop koffie. Maak een kleine wandeling langs de boten aan de kade en keer dan terug voor een glas natuurwijn, lokaal bier of een Haddok-cocktail met een van onze huisgemaakte hapjes.

WAAROM MET TIPTOH?

Het lokale verhaal, de positieve ecologische impact, de prijs en de smaak

Website

Instagram

Kompasplein 16, 9000 Gent, België

Terug naar blog