Camion

Camion

HET VERHAAL ACHTER DE BAR

Camion is voortgekomen uit de samenwerking tussen Camille & Boqion, twee beste vriendinnen met een missie om een van de eerste volledig plantaardige zaken in Antwerpen te vestigen. Aanvankelijk was het idee om een aperobar te openen, geïnspireerd op hun liefde voor de Spaanse tapasbar. Echter, al snel groeide het concept (op een goede manier) uit tot een bekende plek voor uitgebreide vegan lunches en diners. In de zomer van 2022 openden ze hun tweede vestiging; Camionette, omdat ze in de Paleisstraat zowel letterlijk als figuurlijk tegen hun plafond aanliepen. Sindsdien bieden beide locaties een ander concept; bij Camion kun je terecht voor een ontbijt en lunch gedurende de hele dag (en natuurlijk koffie), terwijl je voor easy fine dining bij Camionette moet zijn, zowel 's middags als 's avonds. In beide verhalen staat duurzaamheid centraal. Ze werken met een lokaal en seizoensgebonden menu dat regelmatig wordt vernieuwd.

WIE STAAT ER ACHTER DE BAR:

Ik, Camille, ben meestal te vinden achter de bar, maar op andere dagen kun je hier ook mijn collega's Klara, Floere, Fran of Rossella tegenkomen. Hoewel bij Camion en Camionette ook veel aandacht wordt besteed aan natuurwijn, ben ik stiekem echt dol op het maken van koffie. Er gaat niets boven de gezellige drukte tijdens de ochtenduren, en ik ben altijd blij wanneer (vaste) klanten hun dag bij ons beginnen.

SAPPIGE ANEKDOTE(S):

Veel mensen vragen zich af waar de naam Camion vandaan komt. Zoals ik hierboven al had vermeld, is het een samensmelting van Camille en Boqion. Na een avondje uit in een café bleef dit idee hangen. Boqion is geen veelvoorkomende naam, en toen zij zichzelf voorstelde aan iemand, was diens reactie: "En jij bent zeker Camion?". Dit gebeurde nog een paar jaar voordat onze zaak ontstond, maar toen zeiden we al dat als we ooit een zaak zouden starten, het Camion zou heten.

DE NIET TE MISSEN:

Mijn favoriet op dit moment is de black sesame latte, het liefst dirty.

WAAROM MET TIPTOH?

We werken uitsluitend met plantaardige melk en krijgen steeds meer vragen over de verschillende soorten die we hebben. Ik vind het vooral handig dat we nu ook een volledig glutenvrij alternatief hebben. Bovendien zijn we allemaal jonge ondernemers, dus als we elkaar kunnen steunen, doen we dat graag!

Website

Instagram

Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen, België

Terug naar blog